Benut deze unieke SEO kans bij het overschakelen naar HTTPS.

Overschakelen naar de HTTPS is niet enkel vanuit veiligheid een goede zet maar het is ook een unieke kans om uw ranking in Google te beïnvloeden en dus een unieke SEO-kans die vaak over het hoofd wordt gezien.

Als de aanpassing naar HTTPS goed gedaan wordt, zal dit je website ranking in Google en Bing positief beïnvloeden.

Unieke SEO kans bij overschakelen naar HTTPS

Wat zou het interessant zijn als je de Googlebot zou kunnen vragen je 'volledige' website opnieuw te indexeren na het implementeren van SEO-verbeteringen. Standaard kan dit niet. Maar... met een overgang naar HTTPS lukt dit wel.

Ik hoor je al denken, hoe komt dit?

Als u naar HTTPS switcht, wordt de Googlebot aangemoedigd om de meeste URL’s opnieuw te indexeren. Google heeft zo zijn eigen methode om te bepalen welke URL’s ze willen bezoeken (In technische termen heten we dit "crawlen"). Echter wanneer Google een switch van HTTP naar HTTPS detecteert, heeft het de neiging om zoveel mogelijk URL's binnen een kort tijdsbestek te bezoeken. Tijdelijk wordt dus het "crawl"percentage verhoogd.

M.a.w. dit is een uitgesproken kans om de verschillende web pagina’s een verbeterde positie in de Google Index te laten krijgen.

SEO Unieke kans

Dus vooraleer je je website naar HTTPS overzet neem dan eerste de volgende stappen:

1. Begin met een SEO-audit.

2. Voer het advies uit (of laat uitvoeren)

3. Switch naar HTTPS nadat de SEO-audit is afgerond en het advies is geïmplementeerd.

Eenmaal verplaatst naar HTTPS, zal de Googlebot de meeste URL's van uw website bezoeken. die op dit moment verbeterde SEO-signalen zal hebben.

Zo slaan we 2 vliegen in één klap, we hebben onze site gemigreerd naar de veilige HTTPS en we hebben de kans aangegrepen om onze on-site SEO.

Deze laatste blog in het drieluik over HTTPS toonde aan dat de switch naar een veiligere website ook een SEO kans was.

Heb je hulp nodig bij het switchen naar HTTPS of heb je SEO advies nodig, contacteer ons dan via het contactformulier en we helpen je snel en deskundig.