3 goede redenen om nu over te schakelen naar HTTPS.

Verloopt het verkeer van je website nog via het HTTP protocol dan is het nu de moment om over te schakelen op het veilige HTTPS.

Google heeft namelijk aangekondigd dat binnenkort websites die nog via HTTP verlopen, zullen worden gemarkeerd als 'niet veilig' in Chrome.

Wat betekent dit overschakelen van HTTP naar HTTPS voor jou?

Naast je website adres wordt een uitroep teken gezet die aantoont dat er een probleem met je website is.

melding niet veilig bij http

Bij het invullen van formulieren wordt het zelfs nog nadrukkelijker getoond dat je niet veilig bezig bent, want de tekst (not secure/niet veilig) zal naast je url verschijnen. Dit zal mogelijke klanten afschrikken.

niet veilig bij formulier via http

Google dwingt je dus om de switch naar HTTPS te maken. Dit is echter een goede zaak voor de veiligheid van je website en een buitenkans voor je SEO (waarover in een latere blogpost meer).

Het verhuizen van HTTP naar HTTPS is goed voor deze 3 redenen:

1. Bij gebruik van HTTPS worden de gegevens versleuteld en zijn ze privé wanneer ze verzonden worden naar de website. Zo kunnen anderen deze gegevens niet lezen.

2. Google zal je site markeren als veilig met een groen slotje naast je website adres.

groen slot bij https url

3. Veilige websites converteren hoger, want klanten vertrouwen je website meer.

Ben jij al overgeschakeld op HTTPS?

Overschakelen naar HTTPS is dus een must. Aangezien Google nu een duidelijk waarschuwing geeft aan de bezoekers van je website moet je snel reageren om geen klanten te verliezen.

Krijg in deel 2 en 3 tips om vlot over te schakelen naar HTTPS.